Wanneer je langer van je tuin wil genieten in de herfst en het voorjaar dan is een overkapping een goed idee. We zitten vaak alleen in de zomer in de tuin omdat het droog moet zijn. Met een overkapping hoeft dat gelukkig niet. Een aluminium tuinoverkapping wordt met name veel verkocht tegenwoordig. Benieuwd waarom zoveel mensen juist voor zo’n overkapping kiezen? Dat ontdek je hier.

aluminium tuinoverkapping

Duurzaamheid voorop

Gezien de huidige situatie met het klimaat stellen veel mensen duurzaamheid voorop in hun aankopen. Dat is maar goed ook, en in dit geval is het op veel andere vlakken ook nog de beste optie. Want een aluminium tuinoverkapping is niet alleen duurzaam maar ziet er ook goed uit. Aluminium is een duurzaam materiaal omdat het erg lang meegaat. Je bent amper tijd kwijt aan het onderhoud. Het is daardoor een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld hout, waar juist veel tijd in gaat zitten en wat snel slijt. Aluminium kan bovendien goed tegen veel verschillende weersomstandigheden en is daardoor met name perfect voor in de tuin. 

Het uiterlijk

Veel mensen denken bij aluminium aan dat folie waarin je boterhammen kunt verpakken. Maar dat is natuurlijk helemaal niet hoe aluminium eruit hoeft te zien. Het kan heel goed zijn dat je kiest voor een versie met een mooi kleurtje. Je bent heus niet gebonden aan de kleur grijs, ook al denken helaas veel mensen dat. Je kunt het materiaal gewoon verven of laten leveren door een bedrijf met verschillende opties op het gebied van kleuren.