Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor een parketvloer. Doordat een parketvloer steeds populairder aan het worden is, is het prettig dat deze vloer in allerlei verschillende vormen en maten te verkrijgen is. Echter, helaas is het niet voor iedereen duidelijk wat nou eigenlijk de voor- en de nadelen van deze vloeren zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om een goede keuze te maken als je van plan bent om een nieuwe vloer aan te leggen. Ben jij ook van plan om een nieuwe vloer aan te leggen, maar twijfel je of deze vloer geschikt is voor jouw woning? Dan is het verstandig om snel verder te lezen. 

Parketvloer

De voordelen van de vloer

Wanneer je van plan bent om een nieuwe vloer aan te schaffen, kan het lastig zijn om voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Geldt dit ook voor jou? Dan hoef je jezelf hier natuurlijk niet voor te schamen, je bent immers niet de enige. Het voordeel van deze parketvloeren is het ze in allerlei verschillende soorten lengtes verkrijgbaar zijn. Hierdoor voorkom je een terugkerend patroon. Daarnaast zijn de vloeren geluid reducerend. Dit geldt voor het geluid van lopen, maar daarnaast ook voor andere geluiden, zoals muziek. Bovendien heeft deze houten vloer ook een levensduur van meer dan 100 jaar. 
Helaas heeft deze vloer ook een aantal nadelen. Zo heeft de vloer een wat hogere aanschafprijs maar is deze vloer wel erg duurzaam. De vloer kan het beste door specialisten geplaatst worden. Dit houdt in dat er een expert dient te komen om de vloer aan te brengen. Echter, daarnaast is deze vloer ook niet verhuisbaar. Het is dus enkel verstandig om deze vloer aan te schaffen als je geen plannen hebt om binnenkort te gaan verhuizen. 

houten vloer