Een Geberit UP320 inbouwreservoir is een mooi staaltje techniek. Maar waarom zou je zo’n ongelofelijk groot blok techniek in jouw badkamer of wc-ruimte zetten? Het antwoord op die vraag is vrij simpel; het is een inbouwreservoir. In plaats van dat jouw toilet een ruime vijftien centimeter naar voren komt vanwege het waterreservoir en het leidingwerk, is het enige zichtbare het toilet zelf.

De techniek achter inbouwreservoirs

Een UP320 inbouwreservoir wordt zoals de naam aanduidt ingebouwd in een framewerk wat achter de wc wordt geplaatst. Als de het reservoir goed is bevestigt wordt deze aangesloten op het leidingwerk en het toilet. Als alles eenmaal op zijn plek is gevestigd, wordt het framewerk waar de UP320 in staat bekleed met wandmateriaal. Dit kunnen tegels zijn maar ook houten planken of een strakke gipsplaat welke vervolgens behangen wordt. Behang wordt echter wel afgeraden omdat een toilet mogelijk water kan spatten wat dan op het behang terecht komt en de lijm zou kunnen oplossen.

Als het inbouwreservoir eenmaal is aangesloten en het framewerk bekleed is, blijft enkel het toilet nog over in het zicht. Het resultaat is dus een strakke ruimte met een modernistisch toilet. Het mooie is dat dit dé manier is om een hangend toilet te installeren.