De dekbedovertrek is misschien wel het meest ondergewaardeerde item in je huis. Als je erover nadenkt is dat best vreemd. Een dekbedovertrek heeft namelijk een prominente plek in je slaapkamer en heeft dus ook veel effect op je gehele interieur. En toch kopen veel van ons nog een dekbedovertrek die we toevallig tegenkomen op de markt of tijdens een uitverkoop. Zonde!

Make-over van je slaapkamer

dekbedovertrek

Veel projecten in huis kosten behoorlijk wat geld. Als je bijvoorbeeld een nieuwe vloer wil, dan kost dat al gauw honderden euro’s. Wil je de muren verven, of de keuken verbouwen? Ook dat kost bakken met geld. Wat je ook wil verbouwen, het zal een flink bedrag kosten. Maar je kunt elke ruimte in je huis een make-over geven op een veel makkelijkere manier. Voeg bijvoorbeeld accessoires toe, speel met verschillende kussens en slopen of koop een mooi kleed om dat lelijke stuk vloer te bedekken.

De slaapkamer

dekbedovertrek

De meest ondergewaardeerde ruimte is de slaapkamer. En dat terwijl de inrichting ervan direct invloed heeft op je gemoedsrust. Het is geen gek idee om daar eens de tijd voor te nemen want je nachtrust is erg belangrijk. 

De eerste stap in het opnieuw inrichten van je slaapkamer is een dekbedovertrek. De meest prominente plek in je ruimte kun je zo een nieuw uiterlijk geven. Durf ook eens te variëren in stijl: een witte dekbedovertrek is natuurlijk altijd goed, maar experimenteer ook eens met andere kleuren, patronen en materialen.